Antidotum


Ślub i wesele, to jeden z najważniejszych dni w życiu. Każdy marzy, aby wspominać te magiczne ślubne chwile jako niezwykłe, niepowtarzalne i wyjątkowe. Nasze kilkuletnie doświadczenie w organizacji przyjęć weselnych gwarantuje profesjonalną obsługę, wspaniałą zabawę oraz niezapomniane przeżycia, które pozostaną w Państwa pamięci na zawsze. Wspólnie przygotowujemy dokładny scenariusz każdego przyjęcia. To dla nas wielka radość móc doradzić w wyborze potraw, podpowiedzieć jak ugościć zaproszonych Gości. Dlatego postawiliśmy sobie za cel aby odpowiednio zadbać o każdy szczegół. Proponujemy Państwu do wyboru bogate i smaczne dania oparte przede wszystkim na recepturach tradycyjnej domowej kuchni polskiej. Szef kuchni zadba, aby zadowoliły one nawet najbardziej wyrafinowane gusta kulinarne. Jesteśmy do Państwa dyspozycji służąc radą, doświadczeniem i pomysłami.

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą menu poniżej.

 

 

MENU WESELNE – DZIEŃ PIERWSZY

 

OBIAD:
– rosół z makaronem lub inna zupa

– dwa mięsa do wybory z pośród wymienionych: kotlet schabowy, filet z kurczaka w sosie grzybowym, medaliony wieprzowe w sosie kurkowym, plastry pieczonego indyka w sosie żurawinowym, polędwiczki wieprzowe w sosie serowym, rolada z karczku w sosie porowym
lub: półmiski mięs podawane na stoły: pięć rodzajów mięs ( trzy na osobę)
– zestaw surówek (trzy surówki do wyboru)

 

TORT:
Tort serwowany przez Kucharza na sali (sztuczne ognie)
Pracownia Tortów Artystycznych Grażyna Kaczmarczyk http://www.cukierniakaczmarczyk.pl

 

KAWA/HERBATA
Podawana przez kelnerów jak również w formie bufetu kawowego na sali

 

ZIMNA PŁYTA:
- mięsa pieczyste (schab, karczek, polędwiczki wieprzowe, boczek faszerowany, galantyna)
– półmiski wędlin
– ryby w zalewach
– trzy rodzaje śledzi
– dwa rodzaje sałatek
– dwa rodzaje galaretki
– pomidory faszerowane tuńczykiem
– roladki z szynki faszerowane chrzanem
– owoce
– pieczywo
– napoje zimne: Coca-Cola, Fanta, Sprite, woda mineralna
(gazowana i niegazowana), soki

 

PIERWSZE DANIE GORĄCE (do wyboru):
– kotlet de volay, frytki, sałatka
– filet z kurczaka w złotej panierce, ryż, sałatki
– schab ze śliwką, ziemniaki zasmażane, sałatki
– pieczeń wieprzowa, kluski śląskie, buraczki
– sakiewki ze schabu z farszem grzybowym, ziemniaki, sałatki
– maczanka po krakowsku (pieczony karczek w sosie kminkowym), surówka
– filet z kurczaka zapieczony z pomidorami lub brokułem i serem mozzarella

 

SŁODKA CHWILA(do wyboru):
– lody coctailowe z owocami i adwokatem
– lody waniliowe z sosem ze świeżych malin
– lody czekoladowe ze słodkim biszkoptem i sosem owocowym
– jabłko pieczone z lodami waniliowymi w sosie miodowo cynamonowym
– panna cotta z musem truskawkowym

 

DRUGIE DANIE GORĄCE(do wyboru):
- pieczony prosiak z sosem, kaszą i kapustą
– stół pieczonych indyków z ziemniakami i surówka
– rolada wołowa z kluskami i sałatką
– filet z łososia w sosie z białego wina z kolorowym ryżem

 

TRZECIE DANIE GORĄCE(do wyboru):
– barszcz z krokietem
– pasztecik z mięsem
– sakiewka z kurczakiem
– boeuf Strogonow
– zupa gulaszowa
– paprykarz

 


* * * * * * *

W CENIE:
– dekoracja sali weselnej (dekoracja ścian i sufitów, żywe kwiaty, obrusy, pokrowce na krzesła, świece itp.)
– samochód dla Państwa Młodych (powyżej 130 osób przy dwudniowym weselu)
– obsługa
– zakup wszystkich produktów (w tym napoi, owoców i pieczywa)


OPCJE DODATKOWE:

– ciasto weselne 17zł/os. (tort, ciasto na stoły i paczki dla Gości)
– stół wiejski: łosoś norweski w całości z nadzieniem jarzynowym, szynka wieprzowa z kością, faszerowane kurczaki, pieczone mięsa, kiełbasa wiejska, kaszanki, pasztety, smalce, ogórki kiszone, deska serów, chleb wiejski, golonka na ciepło
– barek alkoholowy: obsługiwany przez wykwalifikowanego barmana serwującego wspaniale drinki
– piwo lane
– fontanna czekoladowa
– generator baniek mydlanych

* * * * * * *

 

MENU WESELNE – DZIEŃ DRUGI

 

OBIAD:
Pierwsze danie (do wyboru):
– żurek z kiełbasą lub pulpecikami mięsnymi
– krem z pieczarek, z brokułów, cebuli lub zielonego groszku
– barszcz z uszkami


Drugie danie
(do wyboru):

– schab ze śliwką, ziemniaki, sałatka
– schab w sosie porowym, dufinki, surówka
– udko faszerowane grzybami, frytki, sałatka
– roladka z karczku a’la Gosia
– filet z kurczaka w chrupiącej panierce

 

ZIMNA PŁYTA:
(ta sama ilość co w dzień pierwszy zmieniona o asortyment)

 

KOLACJA:
(do wyboru z menu dnia pierwszego)